Բաղադրությունը
3 բանան
2 ձու
½ բ. շաքարավազ
½ բ. կաթ ½ բ.
հնդկընկույզի քերուք 1 բ.
ալյուր 1 ճ.գ.
յուղ ½ թ.գ.
սոդա ½ թ.գ.
վանիլին ½ թ.գ.
դարչին
Պատրաստման եղանակը
• Հարել ձուն և կաթը, ավելացնել շաքարավազը, ալյուրը և համեմունքը:
• Խառնել հըդկընկույզի քերուքը, հալած յուղն ու ճզմած բանանը:
• Տապակել չկպչող տապակի մեջ, ցածր կրակով:
• Առաջին կողմը եփվելուց հետո, դարձնել փենկեքսը և եփել երկրորդ կողմը: